Putovanja će uskoro biti moguća – TNTPortal

Tijekom summita Europske unije austrijski kancelar Sebastian Kurz naglasio je važnost brzog vraćanja slobode putovanja unutar Europske unije. Prvi čovjek Austrije naglasio je važnost oživljavanja turizma, i to ne samo zato što građani Austrije vole putovati, nego i zbog činjenice da je Austrija turistička zemlja čija ekonomija ovisi i o gostima koji dolaze iz inozemstva.

Kurz se zbog toga nada brzom rješenju na europskoj razini, a najvažniji korak je stvaranje ‘zelenih covid potvrda/putovnica’ na razini čitave Europske unije. Austrija će zato biti jedan od ‘pionira’ te će prva implementirati ‘zelene potvrde’ odnosno ulaznice. Kurz vjeruje kako će brzi povratak turizma svima donijeti brz i snažan ekonomski uspon, koji je u ovim trenutcima iznimno potreban europskim državama.

Napredak cijepljenja ‘turbo’ brzinom važan je korak u tom smjeru, a u petak su kancelar Kurz i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) izrazili zadovoljstvo zbog 2,5 milijuna cijepljenih ljudi.

Prema najnovijim podacima, u Austriji je dosad potrošeno 3,5 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa. Prvom dozom je cijepljeno oko 2,6 milijuna građana, dok je oko 950 tisuća građana potpuno imunizirano (primili obje doze cjepiva).

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU