17.7 C
Sarajevo
Srijeda, 20 listopada, 2021

Radnici Aluminija pred Vladom FBiH, traže spašavanje preduzeća

Grupa radnika mostarskog Aluminija okupila se danas pred zgradom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, gdje je održana sjednica na čijem dnevnom redu su bile i aktivnosti u vezi sa vođenjem Aluminija u protekle četiri godine.

Iz Vlade su u međuvremenu najavili da će danas biti održan sastanak s predstavnicima multinacionalne firme ”WAQT Trade LLC” iz Dubaija, a na osnovu pisma namjere u kojem je ta firma iskazala interes za kupovinu većinskog vlasništva nad mostarskim ”Aluminijem”.

Također, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici usvojila informaciju o aktivnostima koje su vođene u privrednom društvu „Alumunij“ d.d. Mostar u periodu 2015-2019. godine.

Član Nadzornog odbora uime malih dioničara Željko Damjanović novinarima je kazao da su se radnici spontano okupili u Sarajevu.

– Mi više ne vidimo izlaz. Ostalo nam je da se obratimo Vladi. Smatramo da ima ljudi koji su spremni pomoći jer su svjesni situacije – rekao je Damjanović.

Kaže da nemaju rješenja za situaciju u kojoj su se našli ako i Vlada FBiH ”digne ruke od njih”.

- Oglašavanje -

Podsjetio je da su razgovori sa predstavnicima federalne vlade do sada bili korektni, ali da nije bilo rezultata.

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici usvojila je informaciju o aktivnostima koje su vođene u privrednom društvu ”Alumunij” od 2015. do 2019. godine, te naveli aktivnosti koje su provodilil na pronalasku rješenja za nastale probleme u Aluminiju.

Kao prioritet prilikom donošenja pojedinačnih zaključaka i odluka, Vlada Federacije BiH se primarno vodila brigom za oko 900 radnih mjesta koja bi bila izravno ugrožena u slučaju najgoreg scenarija, gašenja proizvodnih ćelija društva Aluminij d.d. Mostar. Ovakav stav je jasno iznesen svim zainteresiranim investitorima bez mogućnosti pregovora na temu radnih mjesta, naveli su u saopćenju nakon usvajanja informacije o ktivnostima u preduzeću od 2015. godine.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima