Radončić potvrdio da je Gordana Tadić primila prijetnje smrću

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić i njena porodica primili su prijetnje smrću, izjavio je danas ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić

U izjavi novinarima Radončić je rekao da je “zato danas nervozan”.

Naveo je da je sinoć odmah zvao direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića i tražio da pojača zaštitu tužiteljici Tadić i njenoj porodici. Tražio je informacije i od direktora OSA-e i nada se da ću ih danas dobiti.

Naglasio je kako je poziv političara na linč bilo koje osobe iz pravosuđa nešto što potpuno odbacuje.

Poručio je da “ne možemo živjeti u zemlji gdje možete da potpuno nesankcionišete prijetnje glavnoj tužiteljici, a to se radilo i sudijama u prvom i drugom postupku mog slučaja”.

Govoreći o procesuiranju premijera Fadila Novalića i drugih u aferi “Respiratori”, Radončić je kazao da su odbrana i tužilaštvo dvije ravnopravne strane pred sudom i to ne treba komentirati.

Sve nadležne institucije operativno prate prijetnje koje su upućene glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici i sakupljaju se i analiziraju svi operativni podaci koji će biti upućeni nadležnim institucijama, rečeno je Srni iz Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU