Ranjeni nastavnik iz Lukavca se oporavlja, otac djeteta uhapšen i predat u nadležnost Tužilaštva TK

Nastavnik engleskog jezika i pomoćnik direktora Osnovne škole Lukavac Grad Nedim Osmanović, kojeg je jučer ranio bivši učenik, se oporavlja u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a ljekari su mu sinoć isključili respirator.

Nakon pucnjave, Osmanović je kao teško ranjen jučer podvrgnut hitnom operativnom zahvatu u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su ga ljekari dva puta oživljavali.

On se danas oporavlja u tuzlanskoj bolnici, tačnije u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

“Pacijent je sinoć otpojen sa mehaničke ventilacije. Stanje je i dalje izuzetno teško, ali je on trenutno stabilan i svjestan. Po medicinskoj proceduri danas će biti podvrgnut daljoj dijagnostici”, kazala je glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić – Mujedinović.

S druge strane, bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad G. M. koji još uvijek nema navršenih 14 godina, iz policije je prebačen na odjeljenje psihijatrije gdje će biti podvrgnut daljim vještačenjima. Njegovog oca policija je jučer uhapsila, nakon što su pretresli njihovu porodičnu kuću.

”Sa djetetom iz Lukavca, u skladu sa zakonskog regulativom, postupaju nadležne službe socijalne zaštite i relevantne medicinske ustanove. Također u skladu sa zakonskim procedurama, eventualno i nadležni sud u vanparničnom postupku. Više informacija o tome Tužilaštvo ne može saopćiti ( dijete ne može biti izloženo krivičnom progonu) te postoje zakonske procedure postupanja o čemu smo jučer više govorili i pojasnili”, kazao je Admir Arnautović, potparol Tužilaštva TK.

Kako su istakli iz Tužilaštva, otac djeteta će danas biti predat u nadležnost Tužilaštva, osumnjičen je za dva krivična djela, te će se ispitati i poduzet će se dalje mjere u odnosu na njega, najvjerovatnije će biti predložena mjera pritvora.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU