Razer Deathadder V2 – savršen model miša za užitak igranja

Razer Deathadder V2 je među boljim uređajima koji se koriste za igranje PC igrica. Ovaj miš dolazi iz Deathadder serije i već se godinama prodaje u različitim oblicima i modelima. Najnoviji iz te serije donosi nam mnoga poboljšanja, pa da napišemo recenziju i kratki osvrt na Razer Deathadder V2 miš.

Najveće poboljšanje vidimo na njegovom novom Focus+ Optičkom senzoru. Bolji je od prethodnika i po pitanju kotačića, te fleksibilnosti kabela koji nije krut i neće pomjerati miša po radnoj površini ako se nađe u određenom „nezgodnom“ položaju.

PMW3399 senzor radi se posebno za Razer brend, i ne čudi što ga kompanija predstavlja pod svojim istaknutim imenom „Razer Focus+“.

razer deathadder v2
razer deathadder v2 - savršen model miša za užitak igranja

Na tržištu se miš pojavio 2020.godine, i do sada je prodan u velikoj količini primjeraka. Recenzije korisnika su i više nego dobre, jer Razer DeathAdder V2 ima u prosjeku ocjenu 4,2 od mogućih 5. U nekim trgovinama ocjena se približila odličnoj petici, ali je poanta da Razer DeathAdder V2 kotira jako dobro.

Materijal i osjećaj u ruci

Deathadder Elite serija poznata je po kvalitetnoj plastici i dobro razdvojenim zonama na mišu. Razer Deathadder V2 donosi manje istaknute zone, ali su i dalje dobro osjetne i lako se na njih prilagoditi. Matirana crna površina daje dobar osjećaj u ruci i snažan grip. Dimenzije su prikladne za sve veličine dlana, i posebno su dizajnirane za dešnjaka. Ako koristite ovaj miš, kroz cijeli dan, nećete se umoriti i neće vam smetati.

Senzor

Optički senzor ima preciznost i do 20,000 DPI/CPI, što je i više nego dovoljno. Pored odlične razlučivosti, izmjerena preciznost se kreće u rasponu od 99,4-99,6%, što je odlično za svakodnevnu upotrebu ali i za igranje igrica.

Senzor se ponaša jako dobro, radi bez zastajanja i bilo kakvih smetnji.

Razer DeathAdder V2 miš može poslužiti i za uredski posao, posebno zbog dobrog ergonomski dotjeranog oblika i tipki koje se mogu programirati na funkcije koje nam trebaju. Ipak, za klizanje (gore-dolje) po dokumentu miš Razer može biti nepraktičan. Ipak je rađen za igrice i tu se najbolje ponaša.

Odličnu ocjenu ćemo dati ovom mišu za igranje FPS igrica, posebno zbog osjećaja u ruci i programibilnih tipki. Sami sebi prilagodite miš za igru koju trenutno najviše igrate.

Dobro će doći i za igranje MMO igrica, iako nema veliki broj tipki kao što imaju posebno izrađeni MMO igraći miš uređaji. Tipke koje ima Razer DeathAdder V2 mogu se programirati i prilagoditi MMO igricama, što znači da ćete igrati mnoge od njih, bez potrebe za posebnim MMO igraćim mišem.

Druge opcije

Prije nego završimo, da spomenemo i neke alternative Razer mišu iz naše recenzije. Ako niste oduševljeni ponuđenim, svakako pogledajte i neke konkurentske uređaje. Predstavljamo dva modela miša za igranje, pa ih usporedite sa Razer DeathAdder V2 modelom.

Sami pogledajte koje su to opcije, i odlučite koji miš za igranje vama najbolje odgovara.

Jedan miš za igranje je Benq Zowie EC1-B. Pogledajte usporednu tablicu, da pogledate specifikacije ova dva igraća miša. Pročitajte tehničke specifikacije i usporedite ih.

Iz usporedne tablice Benq Zowie EC1-B i Razer DeathAdder V2 miša, možete vidjeti da sveukupnu pobjedu odnosi Razer model, ali po naravno odgovarajućoj cijeni. Na vama je da odlučite koliko vrijedi prednost jednog modela nad drugim.

Nešto bolji model od spomenutog Zowie miša dolazi sa logom Logitec. Poznati proizvođač računalne opreme, posebno tipkovnica i miš uređaja ima svog aduta u svijetu video igara. Ako usporedite Logitech G403 Hero i Benq Zowie EC1-B modele, vidjet ćete da su dosta slični, barem po pitanju profila kupaca. Unutar kućišta se kriju potpuno različite hardverske komponente, a najbolji i detaljni pregled možete pročitati u tablici sa gornje poveznice.

Prije nego se odlučite za neki miš za igranje, možete usporediti oba spomenuta modela s glavnim likom ove priče, Razer DeathAdder V2 modelom. Smatramo ipak da je pomeo konkurenciju. Opet, da budemo potpuno objektivni, takav nastup dolazi s cijenom koju trebate platiti. Na kraju, vi ste potencijalni kupac, i na vama je da se odlučite koji miš odabrati. Dok su god novci kod vas, glavnu riječ vodite vi. Za igranje isključivo, Razer je miš koji trebate uzeti u obzir. Nije to miš koji će biti dobar za svakodnevnu poslovnu upotrebu, ali ako igrate igrice, svakako će donijeti određenu prednost i povećati užitak igranja. Jaki hardverski dio unutar malenog kućišta nudi vrhunske karakteristike, a programibilne tipke daju vam mogućnost da miš prilagodite sebi i načinu igre kako vam najbolje odgovara.

geek.hr/clanak/razer-deathadder-v2-mis/”>Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU