Realizirana “Škola u prirodi 2022” Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u razvoju Zenica

JU Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u razvoju i ove godine je realizirala svoj projekt “Škola u prirodi”. Projekt podrazumijeva aktivnosti koje su se tri dana provodile u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići (SRCA).

“Naši učenici, roditelji učenika i nastavnici su proveli kvalitetno vrijeme u skladu sa nastavnim planom i programom. Učenici su učestvovali u sportskim i rekreativnim aktivnostima, družili se sa vršnjacima i uživali u prirodnim ljepotama. Zahvaljujemo se kompaniji ArcelorMittal Zenica na velikodušnosti, susretljivosti i empatiji koju dugi niz godina nesebično pokazuju prema našoj školi, te se nadamo budućoj suradnji i prijateljstvu koje traje”, kazao je Tarik Salčinović, direktor Škole.

U Školi se odgaja i obrazuje 50 učenika sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju, a koji dolaze iz nekoliko gradova BiH. ArcelorMittal Zenica ima poseban odnos prema ovoj kategoriji djece i mladih, te nam je drago što smo im uljepšali početak ove školske godine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU