REČENICA KOJU IZGOVARA SVAKI RODITELJ JE VELIKA GREŠKA Čuveni srpski psihijatar objašnjava zašto ovo nikada ne treba da govorite

Upravo te riječi prenose mu pogrešnu poruku koja diktira njegova odnose sa drugim ljudima, u budućnosti.

– Ako se stalno pitate kakvi ste u odnosu na šefa, razmislite o tome koliko često ste bili uslovljavani u djetinjstvu – piše u opisu snimka koji prikazuje objašnjenje dr Aleksandra Misojčića, psihijatra i porodičnog terapeuta, koji je govorio o ovoj važnoj temi.

– Ja sam veliki protivnik toga, na primer – budi odličan đak pa ću ti kupiti bicikl, pa kakve to veze ima? Kakve veze ima bicikl sa odličnim uspjehom? Ljubav se ne zaslužuje, posebno majčina ljubav. Majčina ljubav nam pripada, a tvoja obaveza je da učiš, a bicikl ću ti kupiti jer te volim. Jer ako mu pošaljemo poruku da se ljubav zaslužuje, ono će stalno sutra da se pita kakvo je u odnosu na šefa – rekao je psihijatar čiji stav hvale na Instagramu.

„Hvala Bogu da je mikrofon dobio i neko sa ovakvom perspektivom!“, „Bravo“, „Doktore, svaka čast“.

Kada djetetu pokažete ljubav, za koju se ne bori nego je bezuslovno ima, ono će na taj način postati samouvjereno i imaće pritom mnogo povjerenja u vas kao roditelji. Brojni stručnjaci kažu da je ljubav ono najdragocenije što se može pružiti djetetu, a kada ona ne izostane u ranom uzrastu, onda dijete izraste u osobu sigurnu u sebe što je još jedan dar roditeljstva.

Roditelji vjerovatno imaju najčešće dobre namjere i kada ne postupaju dobro, ali neka malo zastanu i razmisle šta njihovi postupci i riječi mogu da izazovu. Djetinjstvo nas određuje na milion načina, diktira naše crte ličnosti i ponašanje, a da ni ne znamo u kojoj mjeri i uvijek je korisno poslušati riječ stručnjaka.

View this post on Instagram

A post shared by Mokrogorska – poslovna škola novog doba (@mokrogorska)

BONUS VIDEO:

REČENICA KOJU IZGOVARA SVAKI RODITELJ JE VELIKA GREŠKA Čuveni srpski psihijatar objašnjava zašto ovo nikada ne treba da govorite appeared first on Aloonline.ba.aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU