Remake kultnog filma je toliko loš da fanovi traže ispriku: “Ubili ste ga”

Adaptacija kultne romantične komedije “Četiri vjenčanja i sprovod” iz 1994. godine doživjela je porazne kritike svih uglednih medija, ali i brojnih gledatelja koji su na internetu izrazili nezadovoljstvo, pa čak i zatražili ispriku zbog “potpunog uništavanja jedne od najljepših filmskih priča”.

Poznata komičarka Mindy Kaling pretvorila je filmski klasik u seriju od deset epizoda za televizijsku mrežu Hulu. Serija je premijerno prikazana 31. jula, a nazvana je “remakeom tradicionalne romantične komedije za nove generacije”, prenosi Index.

Umjesto oko originalnih likova Charlesa i Carrie, priča je bazirana na ljubavi britansko-pakistanskog bankara Kasha te političke stručnjakinje Maye. U seriji se pojavljuje i Andie MacDowell, zvijezda originalnog filma, ali njezina uloga nema veze s onom iz stare verzije.

“Stereotipi, forsirane dramatične situacije i zašećereni dodaci. Ubili ste šarm originala”, piše Hollywood Reporter o remakeu. “Hulu duguje ispriku Britancima, ne samo zbog nespretnog pokušaja da se okoristi romantičnom komedijom za široke mase nego i zbog ismijavanja Britanaca, posebice žena, koje ispadaju maliciozne i jednostavno grozne”, stoji u članku o seriji.

“Držite se originalne verzije, a ne ove noćne more pune klišeja iz romantičnih komedija”, piše The Daily Dot. “Dobri glumci su očajni u svojim ulogama”, piše Washington Blade i dodaje da je zbog pretjeranog klišeiziranja loše predstavljena i LGBT zajednica.

Film “Četiri vjenčanja i sprovod” zaradio je dvije nominacije za Oscara i više od 200 miliona dolara na kino blagajnama. Hugh Grant i Andie MacDowell postali su, zahvaljujući njemu, svjetske zvijezde, a britanska kinematografija doživjela je novi uzlet.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU