7.7 C
Sarajevo
Subota, 25 ožujka, 2023

Rijaset Islamske zajednice u BiH pokrovitelj trećeg Sarajevo Halal Fair-a

Međunarodni sajam halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF), ovogodišnje izdanje najavljuje sa bogatim programom i uz vodstvo vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti halal-industrije, biznisa i akademske zajednice

Organizatori Sarajevo Halal Fair-a, Bosna Bank International (BBI) i Agencija za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice BiH najavili su zvanično generalno pokroviteljstvo Rijaseta Islamske zajednice u BiH ovom sajmu.

Ovogodišnji treći Sarajevo Halal Fair 2023. (SHF) održat će se od 17.do 19. maja u glavnom gradu BiH. Najvećem sajmu halal industrije na području Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope prisustvovat će eminentni domaći i međunarodni stručnjaci iz ove oblasti. U isto vrijeme bit će održan i Međunarodni Kongres o halalkvaliteti čiji će organizatori, osim BBI banke i Agencije za certificiranje halal kvalitete, biti i nekoliko domaćih naučnih i stručnih organizacija.

Posebna aktivnost koja će pratiti organizaciju Sarajevo halal sajma je “Sedmica svjesnosti o značaju halala“. U periodu od 12. do 19. maja 2023. godine bit će organiziran niz aktivnosti koje imaju za cilj da javnost upoznaju sa halalom i njegovim značajem, kako za konzumente tako i za domaće tržište i industriju.

Sarajevo Halal Fair je jedinstven sajam i prilika za povezivanje predstavnika iz svih dijelova lanca halalindustrije, uključujući privatne kompanije, distributere, ustanove i insitucije, certifikacijska tijela, vladine zvaničnike i druge predstavnike halaltržišta.

Inače, halaltržište jedno je od najdinamičnijih svjetskih tržišta koje iz godine u godinu bilježi značajne trendove rasta i pruža velike potencijale za razvoj.

Treći Sarajevo halal sajam otvara mogućnosti za poslovne susrete sa proizvođačima, distributerima, investitorima, i održavanje B2B sastanaka, te predstavlja odličnu priliku proizvođačima da predstave svoje proizvode i usluge halal distributerima iz cijelog svijeta.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU