7 C
Sarajevo
Subota, 25 rujna, 2021

Roditeljima najveći stres nered po kući!


Mnogo je razloga zbog kojih je stresno biti roditelj, a ako je suditi prema rezultatima istraživanja koje je provela platforma za odgajatelje i roditelje Childcare.co.uk roditeljima najviše stresa uzrokuje neuredan dom.


Čak 60 posto ispitanih izjavilo je da im je stresnija zabrinutost zbog neurednog doma nego pomisao da bi mogli izgubiti dijete u gomili, što je najstresnije za samo 16 posto ispitanih.

Više od 60 posto ispitanika reklo je da je njihovo mentalno zdravlje loše otkako su postali roditelji, a 38 posto ispitanika vjeruje da je njihovo mentalno zdravlje negativno utjecalo na njihove roditeljske sposobnosti u nekoj fazi.

“Nadam se da će ovo istraživanje motivisati roditelje da razgovaraju o stresu, ali i mentalnom zdravlju kako bi pronašli podršku koja im je potrebna”, rekao je Richard Conway, osnivač platforme za odgajatelje i roditelje Childcare.co.uk.

Ovo istraživanje objavljeno je nakon što je Udruženje za mentalno zdravlje objavilo statisiku prema kojoj se otprilike 68 posto žena i 57 posto muškaraca suočavalo s mentalnim problemima nakon što su postali roditelji, piše Independent.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima