ROKER KOJI JE OČARAO U ZVEZDAMA GRANDA: Kakav prvijenac Dženana Rakića

Dugo najavljivani prvi autorski album grupe Retro napokon je ugledao svjetlo dana u saradnji sa Hayat Production, a objavljen je i spot za naslovnu pjesmu ‘Drama’ koji je snimljen u saradnji sa plesnim klubom “Virus” te “iDO Event” u Bihaću.

Na albumu se nalazi osam pjesama od kojih su neke ranije objavljene, neke su snimljene u novom aranžmanu, a neke su potpuno nove. Pjesme jake energije i dubokih emocija pokazuju istinski talenat grupe Retro kakav se rijetko viđa.

roker koji je očarao u zvezdama granda: kakav prvijenac dženana rakića

Grupa Retro svoj autorski rad njeguje od samog početka, a pjesmom “Zašto kriješ lice” koju su snimili u hodu dok se grupa tek formirala započeli su svoj autorski put koji ih je doveo i do prvog autorskog albuma odnosno pjesme “Drama” koja je kao posljednja snimljena u studiju završila kao naslovna pjesma albuma.

Pjesme su prilično raznovrsne što dečki iz benda smatraju kao prednost. S obzirom da svaka pjesma ima nešto svoje potpuno drugačije ipak se osjeti da svira isti bend što je jako bitno jer se izbjegla monotonija i svako novo slušanje albuma je zanimljivo.

Sve pjesme su snimljene u studiju “Amadeus” te prostorijama udruženja “ArtLab” u Bihaću sa producentom Nemdžadom Alićem, autori muzike i teksta su Armin Alagić, Amir Mahmutović, Dženan Rakić i Admir Čavkić, a aranžmane su radili članovi grupe Retro (Alen Ćatić, Nermin Dedić, Damir Mušanović, Haris Pozderac, Armin Alagić, Muhamed Murić i Dženan Rakić). Back vokale su pjevale Emina Keskinović i Aldina Beširević.

Grupa Retro do sada ima objavljenih i 5 video spotova na kojima su radili Aid Bešić, Alen Ćatić, Džemal Ćatić, Adnan Seferović, Ervin Duratović te Alen Fukelj, a pored njih za koreografije, statiranje i atmosferu u spotovima pobrinuo se iDO Event, plesni klub Virus, ER Production te djevojke Jasmina, Zerina, Sara, Imelda, Nerma, Lea, Ivona i Sara.

Inače, Dženan Rakić pored rada s grupom “Retro”, u saradnji s Grand produkcijom objavio je pjesmu “Most”.

-Muzika je radio Aleksandar Milić Mili, tekst Mili, Ljiljana Jorgovanović i Saša Lazić, dok je za aranžamen bio zadužen opet Mili i Ivan Milosavljević Milke. Utisci nakon izlaska pjesme su odlični. Drago mi je što je moj prvijenac rado slušan od strane publike i mojih kolega – rekao nam je Dženan.

U VIDEU ispod poslušajte Dženanovu pjesmu “Most”:

The post ROKER KOJI JE OČARAO U ZVEZDAMA GRANDA: Kakav prvijenac Dženana Rakića appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU