Rukomet – Čelik uložio žalbu na odluku o prekidu Prve lige FBiH

 Rukometni klub Čelik iz Zenice uputio je Rukometnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine (RSFBiH) te Rukometnom savezu BiH (RSBiH) žalbu na odluku da se zbog pandemije koronavirusa prekinu Prva rukometna liga FBiH – grupa Sjever i Jug.

U zeničkom klubu napominje da je u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever ostalo da se odigra još osam kola te da nije pošteno da se prvak odredi za “zelenim stolom”. 

– Izjavljujemo žalbu na odluku o prekidu prvenstva u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever, jer smatramo da je preuranjena! Predlažemo da se suspenduje odluka Upravnog odbora RS FBiH od 21. aprila ove godine o prekidu prvenstva u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever, jer nema nikakvog valjanog razloga da se ne odigra preostalih osam prvenstvenih kola ove lige u toku juna ove godine – stoji u žalbi zeničkog kluba.

Napominju kako se igranjem utakmica u terminima srijeda-subota, od 1. do 30. juna ove godine, može završiti prvenstvena sezona. Kao drugu mogućnost predlažu da odigraju zaostalu utakmicu protiv tešanjske Bosne TS, pa bi, u slučaju pobjede, došli na tri boda zaostatka za vodećom Krivajom iz Zavidovića.

Predlažu, nakon toga, da se u Zenici odigra “majstorica” između Čelika i Krivaje, koja je u prvom dijelu pobijedila u Zavidovićima.

– Klub koji pobijedi u uzvratnoj utakmici u Zenici, najpoštenije je da taj klub ide dalje, u Premijer ligu – smatraju u zeničkom Čeliku.

Krivaja je do prekida prvenstva imala svih 12 pobjeda i maksimalnih 36 bodova, dok je Čelik, koji je odigrao jednu utakmicu manje, imao omjer od 10 pobjeda i jedan poraz, upravo protiv Krivaje iz Zavidovića. Sa 30 bodova zenički klub najbliži je na tablici Krivaji i jedini je, objektivno, mogao ugroziti u nastojanju da se vrati u Premijer ligu BiH.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU