Šabac/ Dva pacijenta u bolnici zbog sumnje na koronavirus

Uzorak materijala za analizu, kako se navodi, poslat je na Institut “Torlak”

Dva pacijenta smještena su na Infektivno odjeljenje bolnice u Šapcu zbog sumnje na koronavirus. Jedan pacijent boravio je u Tajlandu, a drugi se vratio iz Milana sa simptomima sličnim gripu, saznaje RTS.

Navedeno je da je na Infektivno odjeljenje Opšte bolnice “Dr. Laza K. Lazarević” u Šapcu smješten pacijent zbog sumnje na koronavirus.

Kako je potvrđeno RTS-u u epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravlje, riječ je o muškarcu starom 22 godine koji je dva mjeseca poslovno boravio u Milanu u Italiji, a u Šabac je stigao sa visokom temperaturom.

Uzorak materijala za analizu, kako se navodi, poslat je na Institut “Torlak”.

Prethodno je hospitalizovan pacijent koji je boravio u Tajlandu, a kao i povratnik iz Milana nije respiratorno ugrožen, već ima simptome gripa.

Oni su smješteni u propisno opremljenim izolacionim jedinicama, isključivo prema proceduri i uputstvima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr. Milan Jovanović Batut”.

Inače, zbog razvoja situacije sa Kovidom-19, Srbija je pojačala nadzor putnika na graničnim prijelazima, a jučer je održan i hitan sastanak radne grupe Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa.

Srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar kazao je za RTS da apsolutno nema mjesta za paniku koja počinje da se širi i ističe da je situacija u Srbiji daleko od alarmantne.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU