10 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Sajam ‘Energa 2019’ počinje sutra u Sarajevu, više od 100 izlagača iz 12 zemalja

Sajam “Energa 2019”, koji počinje sutra u glavnom gradu BiH, okupit će više od 100 izlagača iz 12 zemalja, najavljeno je na pres-konferenciji održanoj danas u Sarajevu.

Predsjednik Inicijativnog odbora sajma Mirsad Đonlagić istakao je da je energija oblast kojom se u Bosni i Hercegovini moramo pametno baviti.

– Mi moramo pratiti savremene tokove u svijetu i ispunjavati međunarodne obaveze koje je BiH preuzela jer energija je ono što definira budućnost Bosne i Hercegovine – rekao je Đonlagić.

Dodao je da sajam “Energa 2019” prilika da Sarajevo u narednim danima bude energetski centar BiH, regije, pa i šire, a posebno zbog konferencijskog programa koji prati aktuelne teme iz energetskog sektora.

Potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić naveo je da je Komora podržala spomenuti sajam jer ga je prepoznala kao mjesto na kojem bh. kompanije iz energetskog sektora mogu predstaviti projekte, razmijeniti ideje i steći nove partnere.

Predstavnica Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA Aida Džamalija Duran naglasila je da ta agencija, zajedno s Privrednom komorom FBiH, u sklopu sajma ponovo organizuje međunarodna poslovne susrete koji su prošle godine polučili odlične rezultate.

- Oglašavanje - sajam 'energa 2019' počinje sutra u sarajevu, više od 100 izlagača iz 12 zemalja

Kao novina u odnosu na prethodna izdanja “Energe”, najavljeno je veće prisustvo studenata, mladih stručnjaka i startup kompanija, koji će kroz posebno osmišljen program predstaviti svoje poslovne ideje i projekte.


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima