Sajam srednjih škola: Poziv ministrice Hota-Muminović učenicima devetih razreda osnovnih škola

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, uputila je poziv svim učenicima koji će ove školske godine završiti deveti razred osnovnih škola s područja našeg kantona, u kojem se navodi:

“Dragi učenici devetih razreda,

znamo da je ovo veoma važan period života za vas i da se približava vrijeme odluka. Svjesni smo da imate dileme oko važnog izbora srednje škole. Iz tog razloga, pozivamo vas da nam se pridružite na jednodnevnom Sajmu srednjih škola koji će se održati u ponedjeljak ,13. maja 2024. godine, u terminu od 13:00 do 18:00 sati, na platou ispred ARIA mall centra.

Ovim putem, vi i vaši roditelji kroz pojedinačne prezentacija svih škola, možete dobiti potrebne odgovore o zanimanjima za koja se možete obrazovati u srednjim školama na području Kantona Sarajevo, kao i s mogućnostima daljeg zapošljavanja po završetku srednješkolskog obrazovanja.

Sajam srednjih škola realizovat će se u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, u saradnji sa Zajednicom srednjih škola.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU