Sajam stipendija: Nove generacije studenata traže djela, žele vidjeti šta im to možemo ponuditi(Video)

Održan je Sajam stipendija u organizaciji Službe za međunarodnu saradnju UNSA uz podršku nadležnog ministarstva i ambasade Francuske. Osim velikog broja izlagača iz Francuske svoje programe stipendiranja predstavili su i izlagači iz drugih zemalja.

Sajam stipendija je odlična prilika da se studenti na jednom mjestu upoznaju s različitim programima stipendiranja, kaže Isa Zuhrić student druge godine hemije na PMF-u.

Svake godine sve više bh. studenata odlazi na studij u Francusku. Na sajmu je svoje ponude za školovanje predstavilo devet francuskih univeziteta.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Univerziteta u Sarajevu Enita Nakaš smatra da je Sajam stipendija u Sarajevu jedinstvena prilika da studenti vide šta im to sve nudi Univerzitet u Sarajevu, gdje mogu otići na razmjenu i kakve to mogućnosti imaju.

Za današnju generaciju studenata kaže da, sa aspekta učenja i obrazovanja, nije ista kao što su to bili ranije. Oni, kako je kazala, traže djela odnosno posve drugačiji sistem obrazovanja, nego je to bilo ranije.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU