Šampone za za suho pranjekose zamjenite stvarima iz kuhinje??

Sigurno znate da bejbi puder može zamijeniti šampon za suho pranje, ali isto tako vam je poznato, pogotovo brinetama i crnkama, da puder ostavlja bijele tragove po kosi. Ali, i za to postoji rješenje.

Jeste da je šampon za suho pranje kose do sada jedan od najboljih izuma, ali postoji njegova zamjena, još bolja od dječijeg pudera. Riječ je o kakao prahu, a ovaj trik je otkrila frizerka Mercedes Parili. Zapravo postoji recept za suho pranje kose, a pored kakaa potrebna su vam još dva sastojak: kukuruzno brašno i eterično ulje limuna.

Ako ste brineta/crnka

U pola šoljice kukuruznog brašna dodajte kakao u prahu, sve dok ne postignete boju sličnu boji svoje kose.

Ako ste plavuša

Možete koristiti samo kukuruzno brašno bez bilo kakvih dodataka jer se na vašoj kosi bijeli tragovi neće vidjeti kao na tamnijima, ali Mercedes preporučuje da plavuše u brašno dodaju koju kap eteričnog ulja limuna da bi kosa ljepše mirisala i bila svežija.

Ako ste crvenokosa

Pomješajte jednake količine brašna i cimeta i dobićete ne samo čistu kosu, već će ona mirisati i na cimet.

Korišćenje

Stavite ‘šampon’ na korijen kose i malo širom četkom za puder krenite da ga utrljavate u tjeme. Nekoliko minuta masirajte glavu, pa zatim ostavite da šampon upije masnoću. Na kraju dobro očešljajte kosu, savetuje miss7.24sata.hr.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU