3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Saniran veliki kvar na vodovodnoj cijevi u Vrbanji kod Bugojna

  ()

  Nakon saniranja kvara na vodovodnoj mreži u naselju Vrbanja i uspostave urednog dotoka vode s izvorišta Kruščica, građanima Bugojna preporučeno je da vodu s tog izvorišta ne koriste za piće sve dok Zavod za javno zdravstvo SBK-a ne izvrši kompletnu analizu vode.

  Također, iz JKP “Vodovod i kanalizacija” obavijestili su one koji žele koristiti higijenski urednu vodu za piće da je mogu natočiti iz cisterne koja se nalazi u krugu Vatrogasnog društva u Bugojnu.

  Do kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi u pomenutom naselju došlo je  u nedjelju navečer, a otklonjen je danas u jutarnjim satima.

  – Problem je nastao uslijed pojave klizišta na području prema bazenu, a glavna vodovodna cijev je bukvalno skliznula s mjesta na kojem je bila postavljena. Radi se o azbestno-cementnim cijevima, koje lako pucaju – kazao je rukovodilac poslova na otklanjanju kvara u Vrbanji Vahid Brkić.

  Direktor bugojanskog “Vodovoda” Husref Duraković zahvalio je građanima na strpljenju, kao i radnicima tog komunalnog preduzeća koji su tri dana bez pauze radili na saniranju kvara.

  – Trajno rješenje problema bila bi zamjena postojećih azbestno-cementnih cijevi plastičnim, na području od mašinskog mosta u Vrbanji do bazena te saniranje klizišta koje ovdje postoji još od 2002. Tek onda bismo mogli kazati da smo napravili pravu stvar za našu općinu – istaknuo je Duraković.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO