Sarajevo: Leš zapaljen s namjerom prikrivanja ubistva, dvije osobe uhapšene

Izvršenim uviđajem kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo na mjestu požara u Odobašinoj ulici, gdje je u devastiranoj i zapaljenoj kući pronađen ugljenisan nepoznat leš muške osobe, utvrđeno je da se radi o nasilnoj smrti – ubistvu.

Podsjećamo, ugljenisano tijelo nepoznate osobe pronađeno je u srijedu oko 22 sata u Odobašinoj ulici na području općine Centar u Sarajevu – potvrdio je Feni glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Policijski službenici su došli do saznanja o identitetu ubijene osobe čiji je leš zapaljen s namjerom prikrivanja i uništenja tragova i dokaza krivičnog djela. Identitet žrtve, kako je rečeno, ne mogu otkriti do zvanične potvrde.

Slobode su lišene dvije osobe koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelom ubistva – A.R. i F.B., obojica iz Sarajeva.

Policijski službenici nad njima provode kriminalističku obradu u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nakon koje će biti poznato više detalja u vezi sa ovim krivičnim djelom. (Federalna)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU