Sarajevo naredni grad domaćin Sportskih igara mladih

 Devete BH Telecom Sportske igre mladih do sada su obišle 20 bh. gradova, a takmičenja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine će biti održana od 25. do 28. juna.

Djevojčice i dječaci će imati priliku da se takmiče u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, stonom tenisu i šahu, a najbolji će predstavljati Sarajevo na Velikom finalnom takmičenju Igara, gdje će odmjeriti snage sa mališanima iz ostalih 38 bh. gradova.

Takmičenja u odbojci i rukometu će biti održana u utorak, 25. juna, u stonom tenisu u četvrtak, 27. juna te šahu u petak, 28. juna u dvorani Pete gimnazije i Gimnazije Dobrinja.

U Sportsko-rekreativno centru “Safet Zajko”, u srijedu, 26. juna bit će održana takmičenja u malom nogometu, košarci i odbojci na pijesku. Dječaci i djevojčice mogu se takmičiti u svim sportskim disciplinama u kategoriji 2004. godište i mlađi, osim takmičenja u košarci, koje se održava u kategoriji 2003. godište i mlađi te nogometnog takmičenja koje je se organizuje i u kategoriji 2008. godište i mlađi.

Mališane pored takmičenja očekuje mnogo zabave i druženja te zabavno-edukativne radionice koje Igre sprovode u saradnji sa Specijalnim partnerom – Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine na kojima najmlađi, kroz kvizove, uče o načelima olimpizma ali i sporta.

Sportske igre mladih i ove godine nastavljaju projekat “Fer igra za fer djetinjstvo”, koje se realizira u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, a uz finansijsku podršku USAID-a s ciljem učenja o toleranciji i fair playju.

Prijave za učešće na Sportskim igrama mladih otvorene su do dana održavanja Igara u određenom gradu, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na www.igremladih.ba.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU