Sarajevo/ Od danas povratak studenata u domove

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo (KS) Anis Krivić poručio je da su izvršene sve neophodne aktivnosti kako bi se omogućio bezbjedan povratak studenata u studentske domove, a koji su u proteklom periodu bili u funkciji karantinskog smještaja za prevenciju širenja koronavirusa u KS.

Zavod za javno zdravstvo KS je dao kompletan materijal za budući rad studentskih domova, dostavljene su ime detaljne epidemiološke preporuke Zavoda za javno zdravstvo koje tretiraju način povratka, trijažu i sam boravak studenata u studentskim domovima.

Postupajući po uputama Zavoda, Uprava studentskog centra je izvršila sve što je neophodno, uključujući i dezinfekciju svih prostorija.

Obavili su i anketu među studentima prema kojoj se već od danas očekuje povratak oko 480 studenata u studentske domove u Nedžarićima i Bjelavama.

“Kako je Senat Univerziteta u Sarajevu donio zaključke po kojem će nastavni procesi na fakultetima biti nastavljeni od sljedećeg ponedjeljka (8. juna), sretni smo što smo uspjeli na vrijeme reagovati i obezbijediti nesmetan naučno-nastavni proces na Univerzitetu u Sarajevu, a ovaj put je to na način da će se studenti već od petka moći vratiti u studentske domove”, istakao je ministar Krivić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

IZVOR: Fena/BHRT

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU