Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je danas u Sarajevu u službenu posjetu načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića sa suradnicima.

Načelnik Čengić je ministru Helezu predstavio projekt obnove Doma Oružanih snaga BiH u Sarajevu, ali i uređenja trga ispred objekta, koji je trenutno u funkciji parkinga.

Čengić je istakao da Općina Stari Grad za ovaj plan ima i podršku premijera Nihada Uka i kompletne Vlade Kantona Sarajevo i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, a razgovarat će se i s Povjerenstvom za nacionalne spomenike BiH.

– Iskreno zahvaljujem Općini Stari Grad na ovoj inicijativi. Za nas je Dom Oružanih snaga BiH važna perspektivna i reprezentativna lokacija. To je objekt od velike kulturne vrijednosti u kojem Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH obavljaju važne vojno-diplomatske aktivnosti, vojne svečanosti, kao i različite tečajeve i obuke. Nadam se da ćemo s Općinom Stari Grad realizirati sličnu suradnju i po pitanju nekih drugih projekata koji su od važnosti za državu BiH i njen glavni grad – kazao je Helez.

Načelnik Čengić je istakao kako se na području Općine Stari Grad nalazi mnogo perspektivne i neperspektivne vojne imovine.

– Zajedno s državnim i drugim razinama vlasti, cilj je da obnavljamo, čuvamo i razvijamo tu imovinu u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine – zaključio je Čengić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU