Sarajevska ‘Zimska čarolija’ na Skenderiji počinje 1. decembra

– Već 54 godine sarajevska Skenderija je kreativni centar kulture, umjetnosti, inovativnosti, a taj epitet će pokazati i na otvorenju “Zimske čarolije”, manifestacije koja počinje 1. decembra.

U okviru “Zimske čarolije” bit će otvorena dva klizališta, jedno otvorenog tipa na platou sa površinom od 600 metara kvadratnih, na kojem će, osim slobodnog klizanja, biti upriličena i škola curlinga.

Drugo klizalište će biti otvoreno polovinom decembra u dvorani “Mirza Delibašić”, a na površini od 1.800 metara kvadratnih planirana su takmičenja u brzom i umjetničkom klizanju te hokejaška takmičenja.

Direktor KJP Centar “Skenderija” Damir Petrinić je na konferenciji za medije podsjetio da je Skenderija jedan od najznačajnijih kulturnih bisera. Nije samo arhitektonski dragulj, već i mjesto gdje nam se prepliću istorija, umjetnost, sjećanja generacija koje su prošle Skenderijom.

I danas Skenderija ima velike ambicije, rečeno je, jer je sa velikim samopouzdanjem preuzela štafetu odgovornosti i u suorganizovanju manifestacija koje se pripremaju u povodu obilježavanja 40 godina Zimskih olimpijskih igara.

Petrinić je najavio i Sajam knjige, kao i Travel Fest, od 25. do 26. aprila.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU