Sastanak Osmanovića i predstavnika Udruženja boraca Specijalne jedinice Armije RBiH KS

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović održao je danas radni sastanak s predstavnicima Udruženja boraca (UB) Specijalne jedinice Armije RBiH Kantona Sarajevo, s kojima je prvenstveno razgovarao o stvaranju uvjeta za rad tog udruženja, ali i poboljšanju statusa branitelja ove jedinice. 

Također je precizirana realizacija projekata koje će u narednom periodu provoditi Udruženje na području Kantona Sarajevo, a sve u cilju njegovanja kulture sjećanja na protekli odbrambeno-oslobodilački rat.

Ovom prilikom, predsjednik Udruženja Emir Sukić uručio je zahvalnicu ministru Osmanoviću za izuzetan doprinos i  podršku radu i djelovanju Udruženja boraca Specijalne jedinice Armije RBiH Kantona Sarajevo. 
Kako je istakao ministar Osmanović, širenje istine o odbrani je prioritet svih nas.

”Zahvalio bih se predstavnicima Udruženja za čast koju su mi ukazali, te istovremeno želim istaći kako podrška projektima koji njeguju kuturu sjećanja na odbrambeno-oslobodilački period neće izostati ni ubuduće. Danas smo imali prilike razgovarati i o realizaciji projekta izgradnje spomen-ploče na mjestu prvog ustrojavanja Brigade i polaganja zakletve, koja će služiti kao podsjetnik snažnom otporu ne samo ove jedinice, nego i svih građana Sarajeva. Kao što to volim istaći svaki put, slobodu smo skupo platili i moramo se stalno podsjećati koja je bila cijena te slobode, a ovakvi projekti su prilika da zajednički pamtimo”, kazao je ministar Osmanović.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU