Šatori za karantin niču na graničnim prelazima, vojska BiH odlično odrađuje posao (FOTO/VIDEO)

Šatori se postavljaju na osam graničnih prelaza. Karantin bi trebao profunkcionisati do subote najkasnije

Na graničnim prelazima u BiH pripadnici Oružanih snaga naše zemlje užurbano postavljaju šatore koji će poslužiti kao karantin za izolaciju za sve one koji ulaze u našu zemlju.

Šatori se postavljaju na osam graničnih prelaza. Karantin bi trebao profunkcionisati do subote najkasnije.

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine počeli su sa postavljanjem šatora za samoizolaciju na Graničnom prijelazu Izačić kod Bihaća. Određena lokacija je u neposrednoj blizini graničnog punkta, a postavljanje bi trebalo biti završeno do kraja dana.

Prijemni kapacitet šatora koji se postavlja danas na GP Izačić je do 100 osoba. Šator bi trebao već sutra biti spreman za mogući prijem nekoliko osoba, dok će se u narednom periodu rješavati pitanja sanitarnog čvora i ishrane ljudi koji bi u njemu, eventualno, boravili.

šatori za karantin niču na graničnim prelazima, vojska bih odlično odrađuje posao (foto/video)

GP Izačić

Doktorica Slađana Tepavac, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Bosanskoj Gradišci, potvrdila je da su, prema nalogu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, uzeti briseve za pet osoba iz autobusa. Oni dolaze iz Austrije, a putuju u Brčko.

gp gradiška

GP Gradiška

gp gradiška

GP Gradiška

Nakon medicinske evidencije, bit će odvezeni oko kilometar dalje, na lokaciju gdje jedinica Oružanih snaga BiH užurbano podiže šatore. Teren je prethodno dezinficiran, a vojnicima pomažu stručnjaci sanitarne i medicinske struke.

Ovako izgleda karantin za samoizolaciju, za sve one koji se iz dijaspore zele vratiti u BiH. Na 8 granicnih prelaza, ukljucujuci i ovaj u Gradisci, gradjane iz inostranstva zbog #COVID19 cekaju ovi izolacioni uslovi. Montirace se jos kreveti.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU