13.8 C
Sarajevo
Petak, 2 lipnja, 2023

Savez frizera u BiH: Frizerska struka pogođena kao turizam i ugostiteljstvo

Savez frizera u Bosni i Hercegovini obratio se kantonalnim vladama i Vladi Federacije BiH s porukom da je frizerska struka pogođena kao turizam i ugostiteljstvo.

Mi svi predstavljamo mala poduzeća, a neki lanci salona su i srednja poduzeća koja zapošljavaju i do 80 radnika. Ukupan broj zaposlenih frizera je oko 12.000 uzevši u obzir i distributersku industriju frizerske opreme i proizvoda koji također zapošljavaju desetine komercijalista i administracije. Broj zaposlenih u frizerskoj industriji je i veći. Sve ove firme su zatvorene odlukom Kriznog stožera. Većina frizerskih salona je u iznajmljenim prostorima, sa kreditnim zaduženjima sa radnicima od čijih plaća zavise njihove obitelji, navode iz Saveza frizera u BiH.

Poručuju da svi trenutno imaju stopostotne gubitke, te da svaki priljev novca navedenih obrta i poduzeća zavisi od dnevnog prometa salona.

Stoga vam se obraćamo sa zahtjevom da što prije donesete odluke o moratorijima kredita, sufinanciranje doprinosa u potpunosti za ožujak i travanj, ne odlaganje plaćanja, sufinanciranje neto plaća 70 posto, odgađanje plaćanja PDV-a do 31. svibnja 2020. Morate uzeti u obzir da je vašom odlukom ugrožena egzistencija i samih poslodavaca i njihovih obitelji, ne samo radnika u frizerskim salonima jer oni su u istoj poziciji kao i njihovi zaposlenici, navode iz Saveza frizera u Bosni i Hercegovini.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU