Savjet ministara BiH danas o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH

Savjet ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmotri Nacrt zakona o sudovima BiH i Nacrt zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, na prijedlog Ministarstva pravde BiH.

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt zakona o organizaciji tržišta vina u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti.

Pred ministrima će se naći izvještaj o efektima primjene odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata i prijedlog odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata.

Ministarstvo bezbjednosti predložilo je za dnevni red prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana za sprovođenje Strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma za period 2021-2026. godina, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Danas bi trebalo da bude razmotren i prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu, te prijedlog odluke o isticanju zastave EU u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Savjeta ministara.

Na prijedlog Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH, ministri bi trebali da razmatraju prijedloge odluka o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu ovoj agenciji, te o odobravanju višegodišnjeg projekta “Nabavka službenih specijalizovanih vozila za potrebe OBA BiH” za period od 2024. do 2026. godine i “Nabavka i nadogradnja specijalne opreme za potrebe OBA BiH” za period 2024-2026. godine.

Na sjednici će biti razmotren i Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Sjeverne Makedonije i Generalnog direktorata civilnog vazduhoplovstva Turske o međusobnoj saradnji.

Sjednica će početi u 11.00 časova u zgradi institucija BiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU