Savjeti bivšeg policajca: Kako zaštititi svoje vozilo od krađe

Jedan bivši policajac je dao savjet: “Nije potrebno da vaš automobil bude najteži za ukrasti na svijetu, samo trebate da bude najteže ukrasti u vašoj ulici. Savremeni lopovi su obučeni i sofisticirani, ali ako postoji lakša meta u blizini, vjerovatnije je da će pokušati s tom vozilom.”

Da biste zaštitili svoj automobil, firma Nextbase preporučuje vozačima da investiraju u dodatke poput stezaljki za točkove ili brava za upravljač. Ovi dodaci se mogu nabaviti za 29 eura (56 KM) i pružaju dodatnu zaštitu vozilu, što onemogućava lopovu da brzo ukrade automobil. Firma naglašava da su ovi sigurnosni dodaci posebno korisni za automobile s pristupom bez ključa, jer su takvi automobili lakša meta za provalnike.

Jedan od načina da vozači zaštite svoje vozilo je da pažljivo biraju gdje će ga parkirati, čak i ako je to na kratko vrijeme. Iako to nije uvijek moguće, ostavljanje vozila na sigurnom i dobro osvijetljenom mjestu povećava šanse da mogući lopovi budu primijećeni, čime se smanjuje rizik od krađe, istakao je Ben.

Takođe, vozači trebaju biti oprezni s vrijednim stvarima koje ostavljaju u vozilu, te bi trebali iznijeti ili sakriti predmete poput telefona, tableta i navigacijskih sistema.

Nextbase preporučuje vozačima da izbjegavaju dijeljenje fotografija svog automobila na društvenim mrežama i drugim platformama, kako bi smanjili rizik od krađe.

Mnogi ljubitelji automobila vole pokazivati svoje automobile, ali objavljivanje fotografija s registarskim tablicama može olakšati lopovima da pronađu vozilo. Zbog toga je važno biti oprezan pri dijeljenju ovakvih informacija, kako bi se smanjila mogućnost krađe.

Kriminalci takođe mogu napraviti lažne registarske tablice i postaviti ih na drugo vozilo, što može uzrokovati neprijatnosti za vlasnika, piše Net.hr.
BONUS VIDEO:

Članak BIVŠI POLICAJAC SAVJETUJE Ovo morate učiniti ako želite zaštititi svoje vozilo od krađe prvi put je objavljen na Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU