SAVJETI VOZAČIMA: Sipajte ova dva sastojka iz kuhinje uveče po vjetrobranskom staklu i ujutro neće biti zaleđena

Zaleđeno vjetrobransko staklo rano ujutru kada krećete na posao je najčešća muka tokom zimskih dana sa niskom temperaturom. Postoji nekoliko trikova da bez dugog smrzavanja napolju riješite vječiti problem.

Pomiješajte sirće i vodu u razmjeri 3:1 i sipate je u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte ovim uveče vjetrobransko staklo kada na njoj nema leda i to će spriječiti da se on stvori tokom noći, a vi ćete se ujutru naći odmah u autu bez prethodnog čišćenja. Poprskajte sva stakla na autu svako veče i uživajte u zimi.

Pomiješajte medicinski alkohol i vodu u odnosu 2:1 i sipajte u flašu sa raspršivačem. Poprskajte uveče stakla kada na njima nema leda. Ova tečnost će odmah ukloniti led sa stakla i možete je koristiti za čišćenje stakala kada se ona ujutru malo zamrznu. Možete poprskati unutrašnju stranu vjetrobranskog stakla i tako spriječiti da se ona zamagli.

Obavezno dodajte 5 supenih kašika medicinskog alkohola u tečnost za brisače kako biste izbjegli njeno zaleđivanje i ružne linije koje se pojavljuju kada njome poprskate stakla. Koristite je kao i obično, samo će uz dodatak alkohola ona spriječiti pojavu leda na vjetrobranskom staklu.

U ovim situacijama dobro će vam doći i stara deka ili karton koji ćete staviti preko stakla u toku noći i time ga u potpunosti pokriti. Obavezno krajeve deke ili kartona pritisnite vratima kako bi stajali na jednom mjestu. Ujutru samo pomjerite vaše štitnike, a na ovaj način možete pokriti i ostala stakla na automobilu.

The post SAVJETI VOZAČIMA: Sipajte ova dva sastojka iz kuhinje uveče po vjetrobranskom staklu i ujutro neće biti zaleđena appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU