Savjeti za bolji zajednički život: Nekoliko fraza koje mogu da unište brak

Šta je to što se dogodi nakon što potpišemo to parče papira i stavimo prsten na ruku? Zašto dozvoljavamo sebi da bude drski i bezosjećajni prema onom kog smo osvajali mjesecima i kome smo odabrali da damo svoje srce? Možda iza svega stoji taj osjećaj da ga „imamo i da on ne ide nigdje“, ali to je pogrešno.

Savjeti za bolji brak

U braku je potrebno pokazati istu strast, kao i u fazi zabavljanja, ali iznad svega važno je zaobilaziti riječi koje mogu brak da dovedu do propasti.

“Nije me briga”

Ako vam je stalo do vašeg supruga, nikad ne bi trebalo da mu kažete da vas nije briga. Svi njegovi problemi su i vaši, i zato ako se on muči sa nekim problemom, trebalo bi da pokažete interesovanje. Takođe, još veći problem može da se pojavi ako vam suprug zaista povjeruje kada mu kažete da vam nije stalo.

“Dobro sam”

Slično prethodnom primjeru, nikad ne bi trebalo da govorite nešto što nije istina. Ako niste dobro, recite to. Vaš suprug je tu da vas razumije i da vam pomogne. Pred njim ne morate da glumite da ste hrabri i da vas ništa ne dotiče. U redu je biti i tužan, i ljut, i razočaran, samo nije u redu govoriti ono što nije istina.

“Rekla sam ti”

Svako od nas griješi, i možda je vas vaša ženska intuicija vodila u pravom smjeru, ali vas on nije slijedio. Nije poslušao vaš savjet i nije predvidio slijed okolnosti, ali to ne umanjuje njegovu vrijednost, niti on zaslužuje da mu datu grešku nabijate na nos. Budite veća osoba od toga, i pokažite saosjećanje.

“Nije važno”

Ako vam je nešto važno, ne smijete se pretvarati da nije tako. Šta dobijate od toga što potiskujete svoja osjećanja i govorite suprotno od onog što mislite? Niko se neće više boriti za vas i vaše snove od vašeg supruga, zato je važno da sa njim podijelite sve do čega vam je stalo. Ne umanjujte važnost svojih snova.

“Ne vjerujem ti”

Povjerenje je osnova svake veze, a naročito braka. Ne možete očekivati da budete u braku sa nekim kome ne vjerujete i ko ne vjeruje vama, jer gdje je smisao? Ako postoji nešto upitno u vašem braku, o tome se razgovara, ali se nikad ne govori voljenoj osobi da nema više vaše povjerenje, piše Magazin Novosti.

BONUS VIDEO:

Savjeti za bolji zajednički život: Nekoliko fraza koje mogu da unište brak appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU