SBK / Pandemija usporila uvođenje elektronskih zdravstvenih knjižica

Na području Srednjobosanskog kantona trenutno je aktivno 320 slučajeva zaraze koronavirusom. Kada su u pitanju smrtni ishodi, do sada je korona odnijelo 210 života. Na bolničkom liječenju se nalazi oko 90 osoba.

Na sjednici Vlade Srednjobosanskog kantona koja je održana danas, razmatran je Prijedlog Odluke o izdvajanju sredstava za nabavku bolničkog informatičkog BIS u SBK kao i za nabavku i implementaciju sistema elektronskih zdravstvenih knjižica u SBK.

To su projekti koji su započeti još za vrijeme prošle Vlade, sada se nastavljaju i u fazi su implementacije i uvezivanja. Realizacijom istih, kao prvo bit će omogućeno da zdravstveni djelatnici provjere osiguranje pacijenta“- kazao je ministar zdravstva SBK Anto Matić.

Podsjetimo da je Vlada SBK još prošle godine dala saglasnost za nabavku sistema za uvođenje elektronskih zdravstvenih knjižica, u vrijednosti do 250.000 maraka. Vlada je, također, dala saglasnost za nabavku informacijskog sistema za bolničku zdravstvenu zaštitu u SBK-u, u vrijednosti do 510.000 maraka.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/2696835103911942

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU