SBK / Potrebno još 30 hiljada vakcina za prioritetne skupine

Ministar zdravstva Srednjobosanskog kantona Anto Matić izjavio je da su u SBK do sada pristigle 24.124 doze vakcina protiv koronavirusa, dok je potrebno još najmanje 30.000 kako bi bila završena imunizacija prioritetnih skupina.

  • Do sada su cijepljeno 15.453 osobe, a od toga je dvije doze primila 8.671 osoba – kazao je Matić novinarima, dodavši da su prioritet za imunizaciju stariji od 65 godina, te kronični bolesnici i druge ugrožene skupine.

Na upit novinara da prokomentira činjenicu da je Zavod za javno zdravstvo SBK službeno počeo sa kampanjom promocije imunizacije, pod sloganom “Kažem DA vakcini, za sebe i one koje volim!”, Matić je kazao da “interes za cijepljenje polako opada”.

  • Postoje prioritetne skupine, ali ukoliko se netko od njih ne javi onda ostali građani mogu iskoristiti ta cjepiva. Također, 221 pripadnik MUP-a SBŽ-a išao je danas u Sarajevo na cijepljenje. Naime, pripadnici MUP-a Zeničko-dobojske županije nisu pokazali interes, tako da su svi koji su se prijavili iz MUP-a SBŽ-a mogli cijepiti u Sarajevu, cjepivima koje je donirala Turska – naveo je ministar Matić.

U SBK trenutno je 26 aktivnih slučajeva covida-19, a 13 oboljelih je hospitalizirano.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU