20.5 C
Sarajevo
Četvrtak, 29 rujna, 2022

Sedam GPS satova za osobe sa poremećajima iz autističnog spektra u Tuzli

Donacija Addiko Bank Sarajevo

Opremanje djece i osoba sa poremećajima iz autističnog spektra, višegodišnji je projekat Addiko Bank Sarajevo koji je realizovan i u Tuzli, uručenjem sedam GPS satova korisnicima usluga Udruženja roditelja djece i osoba sa autizmom (URDOSA). Satovi su uručeni roditeljima ovih korisnika u prostorijama Centra za autizam „Meho Sadiković“ koji djeluje na području Tuzlanskog kantona.

„GPS satovi su zaista neophodno pomagalo osobama sa poremećajima iz autističnog spektra, jer njihovim roditeljima/starateljima omogućavaju lagodniji i lakši život uz manje brige, obzirom da u svakom trenutku imaju informaciju o lokaciji na kojoj se dijete nalazi. Zahvalni smo Addiko Bank Sarajevo na ovoj donaciji, uz nadu da će GPS satovi i njihova nabavka i tretman kao ortopedskog pomagala biti sistemski riješeni u našoj zemlji“, istakla je Emina Altumbabić, predsjednica Udruženja URDOSA Tuzla.

„Pokrenuli smo prije nekoliko godina ovaj projekat kao reakciju na potrebu brojnih roditelja i staratelja osoba sa poremećajima iz autističnog spektra, kojima GPS satovi mogu spasiti život. Cilj projekta je skrenuti pažnju na problematiku djece sa poremećajima iz autističnog spektra i nepostojanju sistemskog rješenja kojim bi se GPS satovi za ovu djecu tretirali kao ortopedska pomagala, te bi ih tako mogli besplatno dobiti“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

  Pas spasio dijete koje je napustila vlastita majka

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
Alem Sinanović
Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU