Sejo Boy ogorčen postupkom Ahmetovića koji je podržao Izrael: Nećeš Adise nikad Njemac biti bez obzira koliko im se budeš ulizivao

Adis Ahmetović je njemački političar bosanskohercegovačkog porijekla. Član je Socijaldemokratske partije Njemačke i poslanik Bundestaga na svom Instagram profilu objavio je javnu podršku Izraelu te dobio veliki broj osuđujućih poruka iz BiH piše Crna-Hronika.

“Nema opravdanja za napad na Izrael i njegov narod. Hamasov teror je nehuman i civile gura u apsolutni haos. Naše misli su sa svim ljudima koji su ranjeni, oteti i ubijeni. Za nas, mi smo solidarni sa Izraelom.” – izjavio je Adis Ahmetović na svom Instagram profilu te izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama.

Adis je odmah zabranio komentarisanje na svojim objavama jer je i u komentare dobio veliki broj negativnih komentara građana Bosne i Hercegovine.

Popularni biznismen i pjevač Sejo Boy ogorčen je postupkom mladog njemačkog političara koji je rodom iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz grada Srebrenica u kojem je počinjen genocid.

Poslao mu je video poruku na koju još uvijek nije dobio odgovor.

“Ja bih ovim putem da se obratim jednom mladom političaru iz Njemačke a porijeklom iz Bosne i Hercegovine, njegovo ime je Adis Ahmetović. Zgrožen njegovom objavom danas koju sam pročitao. Volio bih mu poslati nekoliko pitanja, a vjerujem da većina nas bi ovo isto željela da ga pita.

Adise,

objavio si danas post u kojem kažeš “Ništa ne može opravdati napad na Izrael i njegov narod”. Prvo ću dati svoj komentra. Ništa ne može opravdati niti jedan napad na bilo koji narod. Tu nema opravdanja. Ako jedan civil strada, tu nema opravdanja. Međutim, pitanje koje ti postavljam, šta može opravdati 70 godina okupacije od strane jevrejskog naroda?

“Hamasov teror degradira i oba civila gura u apsolutni haos.” 70 godina maltretiranja palestinskog naroda i ubijanja i kršenja svih mogućih prava na život, ne gura ljude u apsolutni kaos po tvom ili?

“Naše misli su sa svim ljudima koji su ranjeni, oteti i ubijeni. Za nas, mi smo solidarni sa Izraelom.” Da li to znači da tvoje misli da nisu uz one Palestince koji su povrijeđeni i ubijeni? Za svu onu djecu, snimke koje gledamo zadnjih dana? Ili je to isključivo samo za Židove?

Upravo ovo što ti radiš, direktno ili indirektno slaviš teror jer stojiš uz narod koji 70. godina maltretira jedan drugi narod i ti ovo slaviš?

Vidim da si 1993. godište i porijeklom si iz Bosne i Hercegovine. Volio bih da pitaš svoju rodbinu šta znači riječ rahmet. Ako ti to ne znaš, a vidim da ne znaš onda pitaj svoju rodbinu šta znači. Tu ti leži ključ čitavog tvog problema.

Šta god ti Adise mali budeš radio, ti nikada Nijemac nećeš biti. Koliko god ti htio njima da se uližeš, da ti njima pokažeš da ti veći krišćan od Pape, nikada ti nećeš to biti…

“A ako ne razumiješ, mogu ti sve ovo reći na njemačkom”

View this post on Instagram

A post shared by SEJO BOY (@sejo_boy1)


pressmediabih.com
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU