Sindikalci Igmana iz Konjica poručili: Ovo se svakome moglo dogoditi

Naše preduzeće PD Igman ovih se dana našlo u vrhu interesovanja javnosti zbog 70. godišnjice našeg uspješnog poslovanja i pojave koronavirusa, saopćeno je iz Sindikalne podružnice “Igman” Konjic.

Kako navode, Igman se godinama gradio, izgradio te stvorio ovakav Konjic, koji je po mnogo čemu uzor drugim gradovima.

-Zato Konjic je “Igman”, a “Igman” je nerazdvojni dio Konjica.

“Igman” je obilježavao značajan jubilej i tim povodom održavao radne skupove koji su trajali danima.

Sve smo to mirno, svečano i dostojanstveno obilježavali svi zajedno, uživajući u rezultatima poslovnog uspjeha.

Došli su nam i prijatelji da podijele radost sa domaćinima. Nažalost, poslije se ispostavilo, da je opaki virus stigao i do nas, da je jedan od gostiju bio zaražen virusom, ali i da je vrlo savjesno nakon saznanja postupio i obavijestio nadležne.

Svakom od nas se ovo moglo dogoditi i svi bismo postupili na ovakav način, odgovorno i savjesno, navode u saopćenju.

Sindikalna organizacija ističe da “biti radnik “Igmana” čini nas zadovoljnim i ponosnim i zbog toga poručujemo, da nikome ne treba negativna retorika te odbacujemo sve neopravdane kritike”.

-Poruke podrške koje ovih dana dobiva naš “Igman” od građana cijelog svijeta su posebno dirljive, jer nam poručuju da se držimo zajedno i dokažemo jedinstvo kakvi su Konjic i Konjičani oduvijek i bili. Takvi ćemo i ostati. Pozivamo naše uposlenike i građane Konjica, da budu disciplinovani i poštuju sve naredbe nadležnih organa, kako bi svi zajedno izašli zdraviji, jači i spremniji za nove poslovne i životne uspjehe. Našem direktoru, Đahidu Muratbegoviću, kao i svim oboljelim građanima u Konjicu i šire želimo brz i uspješan oporavak. Svima onima koji danima daju pozitivan doprinos zajednici od srca zahvaljujemo te se iskreno nadamo što bržem završetku ove situacije koja je zadesila cijeli svijet i naš grad Konjic.” – kaže se u saopćenju kojeg potpisuje Sejo Bubalo, predsjednik Sindikalne podružnice PD “Igman” Konjic.

OSLOBOĐENJE PORTAL

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU