Sindikat KCUS-a organizirao četvrto druženje uposlenika

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu održano je četvrto druženje uposlenika u organizaciji Sindikata KCUS-a, s ciljem njegovanja dobrih kolegijalnih odnosa, te informisanja uposlenika o svim bitnim dešavanjima.

Predsjednica Sindikata KCUS-a Dženana Hrustemović tokom prezentacije iznijela je podatke o radu ove organizacije, saopćeno je iz KCUS-a.

– Sindikat KCUS Sarajevo je reprezentativni Sindikat, a na osnovu Rješenja Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS. Naša organizacija ima oko 2.800 članova i najveći je Sindikat koji predstavlja zdravstvo na području Federacije BiH i jedan od najvećih u BiH. Sindikat KCUS-a Sarajevo okuplja sve profile radnika, prvenstveno veliki broj doktora, njih oko 305, različitih specijalizacija te profesore i docente, medicinske sestre – tehničare oko 1.930, kao i sve druge profile nemedicnskog osoblja. Sindikat KCUS-a Sarajevo je i član Nezavisnog strukovnog Sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH i na taj način ima svoju ulogu u  izradi i potpisivanju Kolektivnog ugovora na nivou FBiH – poručila je Hrustemović.

Istakla je kako sve Organizacione jedinice KCUS-a rade u punom kapacitetu i da na taj način doprinose kvalitetnom radu i higijeni ustanove.

Predsjednica Sindikata pohvalila je ekipu SU IMPULS koja je predstavljala KCUS na nedavno završenim XIV Sportskim susretima bolnica i kliničkih centara BiH u Neumu, tzv. Medicinijadi, koja je dostojno i ponosno predstavljala KCUS i još jednom dokazala da ima vrhunske sportske ekipe.

Generalna direktorica Sebija Izetbegović izuzetno je ponosna na sve uposlenike KCUS-a koji su predanim timskim radom, zajedno sa menadžmentom, pokazali kako se uz pravilnu strategiju rada i razvoja mogu postići izvrsni rezultati.

– Efekti timskog rada vide se svakodnevno, počevši od brojnih pohvala bolesnika, do velikih svjetskih priznanja. Odlična organizacija rada, nabavka nove dijagnostičke i terapijske opreme, upošljavanje novih kadrova i stručno usavršavanje ljekara i medicinskog osoblja, popravljeni nekada devastirani međuljudski odnosi, rezultirali su vidnim unaprijeđenjem rada KCUS-a. U ovom kratkom periodu urađeno je više na zanavljanju dijagnostičke i terapijske opreme, nego u vrijeme višegodišnjih mandata bivših direktora. Osim nabavke opreme u KCUS-u su realizovani i projekti izgradnje novih prostorija za potrebe određenih klinika, kao i rušenje starih i trošnih objekata. Ovim projektima pruženi su neuporedivo bolji i savremeni uslovi za boravak bolesnika i rad uposlenika – naglasila je Izetbegović.

Izetbegović je poručila da je KCUS prepoznatljiv po kvaliteti zdravstvenih usluga i izvan granica BiH, te da će nastojati i ubuduće nastaviti istim putem.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU