Široki u četvrtak u punoj Pecari traži deseti naslov košarkaškog prvaka BiH

Široki Brijeg u euforiji iščekuje petu, odlučujuću utakmicu finalne serije košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u kojoj se u četvrtak sastaju HKK Široki i OKK Spars.

Na konferenciji za novinare predsjednik kluba Igor Jelčić kazao je kako očekuje da će tijekom današnjeg dana dvorana biti rasprodana, a navijače je pozvao da zbog očekivane gužve na utakmicu ne vode malu djecu. Vrata dvorane bit će otvorena od 18:30 sati, a utakmica počinje u 20 sati.

– Zanimanje za utakmicu je ogromno. Mogli bismo napuniti i stadion i dvoranu na Pecari. To je s jedne strane odlična stvar, a s druge strane moramo voditi računa o sigurnosti u dvorani. Znam da će netko ostati bez karte, ali situacija je takva kakva je i pustili smo u prodaju onoliko karata koliko nam jamči sigurnost u dvorani – dodao je Jelčić.

Trener Širokog Danijel Jusup istaknuo je kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da njegovi košarkaši ne podlegnu pritisku i euforiji.

Nakon nedjeljne pobjede u Sarajevu navijači Širokog u svom su gradu priredili doček za svoje ljubimce no, kako je rekao Jusup, nije se pretjerano slavilo jer se ne slavi nakon četvrte, već nakon pete utakmice.

– Igrači i stručni stožer moraju biti okrenuti jedni drugima, moramo zadržati fokus na treninzima i sutra na utakmici. Jednostavno moramo izaći i odigrati s energijom s kojom igramo tijekom cijele godine. Emocije ne smiju prevladati i trudit ćemo se da sutra budemo pravi – kazao je Jusup.

Krilni centar Širokog Ivan Karačić otkrio je kako nakon poraza u trećoj utakmici, koju su Sparsi dobili tricom Kenana Bajramovića sekundu prije kraja, nije vjerovao da se njegova momčad može vratiti u igru za naslov prvaka.

– Kad smo dobili utakmicu u Sarajevu meni je pao kamen sa srca. Sada nam je cijela sezona stala u ovu jednu utakmicu. To trebamo dobro znati i dobro iskoristiti, trebamo svu energiju usmjeriti da uz borbu, želju i volju vratimo titulu u Široki – dodao je Karačić.

U slučaju pobjede Širokom će to biti deseti naslov prvaka BiH, dok će košarkaši Spars pokušati osvojiti prvi naslov u klupskoj povijesti.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU