Zašto odabrati PU Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić: Njega i briga za starije i iznemogle osobe dostojna čovjeka

Kada dođe vrijeme, vaši najmiliji zaslužuju vrhunski smještaj i brigu. Mi se trudimo iz dana u dan da im to i obezbjedimo. PU Ekskluzivni dom za starija lica – Hotel Ahmedić je prva privatna ustanova ovoga tipa na području Tuzlanskog kantona. To je jedini hotel ovakvog tipa opremljen i uređen namjenski, a po evropskim standardima kvaliteta za smještaj i pružanje profesionalnih usluga njege starijih i iznemoglih osoba, ispunjen toplinom i zajedništvom, što se osjetiti pri samom ulasku.

Položaj ustanove u mjestu Mosorovac/Lukavac u neposrednoj blizini jezera Modrac, a daleko od gradske buke, našim korisnicima pruža zagarantovano ugodan boravak u mirnom okruženju.

Ako vašim voljenim roditeljima, djedovima i majkama, želite ugodnu i bezbrižnu starost, ali nemate dovoljno vremena da im posvetite svu pažnju i pomoć koja im je potrebna, onda ih prepustite u sigurne ruke stručnog osoblja Privatne ustanove za starija lica – Hotel Ahmedić.

ahmedic-hotel-55-696x387

Dom je opremljen sobama i apartmanom sa vlastitim kupatilima. U sklopu Doma je i savremena kuhinja te restoran, prostor za rehabilitaciju i šetanje. Svaka soba posjeduje i  TV, kablovski priključak, telefon i internet, a u vešeraju za naše štićenike vršimo i usluge pranja, sušenja i peglanja veša.

Korisnici ustanove imaju 24-satni nadzor, njegu i brigu od strane medicinskog stručnog  osoblja, kao i njegovatelja.  Veliki akcenat stavlja se na higijenu i primarno zdravlje korisnika ustanove. Korisnici ustanove imaju posjetu ljekara  porodične medicine dva do tri puta sedmično. Osiguran prevoz do Doma zdravlja , bolnice ili na određene kontrolne preglede.

1

Medicinska njega koju pružamo ogleda se u: davanju terapije korisnicima /oralno, venski, muskularno/, plasiranje braunile i katetera, mjerenje šećera u krvi /ŠUK/, davanje inzulina, mjerenje vitalnih znakova života /tenzija, puls, temperatura/, uzimanje uzoraka krvi i urina za labaratorijske pretrage, itd. Vodimo računa o ličnoj higijeni korisnika /presvlačenje, kupanje, šišanje, brijanje, pranje odjeće i posteljine, hranjenje, hranjene pomoću sonde i sl.

I u ovom vremenu pandemije uzrokovane korona virusom poduzeli smo sve neophodne mjere zaštite da omogućimo nesmetan boravak našim korisnicima u Domu. Osim obaveznog nošenja zaštitnih maski i rukavica za sve uposlenike, te više puta urađene dezinfekcije cjelokupnog prostora ustanove, naši uposlenici provode i dodatne mjere opreza. Tako smo na njihovu inicijativu uveli dvosedmične smjene samoizolacije za sve uposlene, da bi zaštiti korisnike naših usluga od mogućnosti zaraze.

a1

Našim korisnicima pružamo svakodnevno i fizikalnu terapiju u skladu sa njihovim potrebama, a sa ciljem razvijanja, održavanja i obnavljanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i funkcionalne sposobnosti svakog pojedinca.

Kada je u pitanju radnookupaciona terapija, u našoj ustanovi radimo na svakodnevnom uspostavljanju međuljudskih odnosa  druženjem korisnika, putem igranja društvenih igara, crtanjem, pisanjem, šivenjem – pletenjem, pravljenjem kolača, obilježavanju državnih i vjerskih praznika, proslava rođendana i sl. Cilj nam je našim korisnicima njihovo vrijeme u našoj ustanovi učiniti što ljepšim, sa što više pažnje, topline i ljubavi. Organizujemo i izlete u prirodu za naše korisnike a izvan okvira naše ustanove.

a2

Korisnicima naše ustanove dostupan je socijalni radnik koji održava komunikaciju između korisnika i porodice. Socijalni radnik je podrška korisnicima prilikom prvih dana i prilagođavanja na smještaj, ali i sarađuje sa ostatkom tima prilikom organizacije svih bitnih dešavanja (fizikalne terapije, radno-okupacione terapije), te vodi računa o tome da se higijena i ishrana korisnika održava u skladu sa pravilima ustanove i prema potrebama korisnika.

Naši korisnici imaju tri obroka /doručak, ručak, večeru/ plus užinu (uz neograničeno konzumiranje čaja, kafe, voća). Hrana za korisnike je domaća i prilagođena je svakom korisniku (posebna hrana za dijabetičare, pasirana hrana, nemasna i neslana hrana i sl.)

a4

Naša ustanova za smještaj i brigu starijih osoba prima korisnike sljedećih kategorija:

– pokretne (kojima nije potrebna pomoć od strane trećeg lica ili je potrebna vrlo mala pomoć);

– polupokretne (kojima je potrebna pomoć i nadzor od strane trećeg lica);

– nepokretne (kojima je potreban 24-satni nadzor, njega i pomoć od strane trećeg lica)

– osobe koje su doživjele moždani udar,

– starije osobe sa blažom demencijom,

– osobe koje imaju prelom kuka, karlice i sl.

– i druge osobe starije životne dobi.

Ovo je samo dio onoga što nudimo našim korisnicima, a za sve detaljnije informacije kontatirajte nas na [email protected] ili pozovite 061 683 939

  • SPONZORIRANI ČLANAK
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU