Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH 25. januara, na dnevom redu budžet FBiH za 2023.

Prva redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bit će održana u srijedu, 25. januara,  s početkom u 10.00 sati.

Kako je najavljeno, na sjednici će u hitnom postupku biti razmatram prijedlog Budžeta Federacije BiH za 2023. godinu i prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta FBiH za istu godinu.

Na dnevnom redu sjednice je i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu (druge izmjene i dopune) i izmjene i dopune Finansijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2022. godinu (Anex I) (druge izmjene i dopune) i Odluka o načinu izvršavanja rebalansa Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2022. godinu (druge izmjene i dopune),

Bit će razmatran i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu i Odluku o načinu izvršavanja Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2023. godinu,

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bit će razmatan i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu i procjenu plana za 2024. i 2025. godinu i Odluka o izvršavanju Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu te prijedlog Finansijskog plana FERK-a za 2023. godinu. 

Fena

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU