Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje NS/FS BiH

 

Danas je u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova na kojoj su bile razmatrane aplikacije klubova iz entitetskih liga za učešće u takmičenju u Premijer ligi BiH u sezoni 2022/2023.

Procedura je obavljena u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja klubova koje se odnosi na ulazak klubova iz nižeg ranga u viši rang takmičenja, odnosno Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nakon obavljene procedure koja se odvija u skladu sa Pravilnikom o licenciranju klubova, donesene su odluke o klubovima koji su aplicirali za licencu za učešće u Premijer ligi BiH. S tim u vezi licencu za takmičenje su dobili sljedeći klubovi: FK „Igman“ Konjic, NK „GOŠK“ Gabela, FK „Sloga“ Doboj, FK „Sloboda“ Novi Grad i FK „Zvijezda 09“ Bijeljina. Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nije dobio FK „Krupa“ iz Krupe na Vrbasu.

U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH, klubovi koji nisu dobili licencu imaju pravo da ulože žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU