Škola iz Bihaća saopštila da nema razloga za paniku nakon stravičnih prijetnji bivšeg učenika

Mješovita srednja škola u Bihaću obavijestila je građane da, nakon što je jedan učenik zaprijetio da će izvršiti masakr sličan onom koji se dogodio u Beogradu, nema potrebe za panikom i da su nadležni organi reagovali na ove prijetnje.

“Obavještavamo sve učenike naše škole, kao i njihove roditelje, da zbog situacije koja je nastala zbog objave našeg bivšeg učenika Z.A. da nema potrebe za panikom. Nadležni organi su uredno i na vrijeme obaviješteni i reagovali su u skladu sa svojim ovlaštenjima”, navedeno je iz škole.

Mladić čiji su inicijali A.Z. iz Bihaća zaprijetio je u objavi na “Instagram” nalogu da će izvršiti masakr sličan onom koji se juče desio u beogradskoj osnovnoj školi.

On je zaprijetio da će ubiti učenike i radnike u Ekonomskoj školi.

“Onaj dječak što je ubio osmoro djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za Ekonomsku školu u Bihaću. Biće nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror”, navedeno je u objavi.

U pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu dječak K.K. ubio je osmoro učenika, te radnika obezbjeđenja, a šestoro djece i jedan nastavnik su ranjeni.

Srna

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU
[td_block_7 modules_on_row="" show_date="none" show_com="none" show_review="none" show_excerpt="none" show_audio="none" show_btn="none" show_cat="none" show_author="none" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiNTAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ==" sort="" category_id="_related_cat" modules_gap="5" all_modules_space="15" image_floated="" video_popup="" show_vid_t="none" excl_show="none" meta_info_align="" art_btn="10px 0px 0px 0px" modules_category="image" hide_audio="yes" pag_space="15" f_title_font_size="20" f_title_font_line_height="1.2" f_title_font_weight="500" mc1_tl="12" m6f_title_font_size="eyJwaG9uZSI6IjE3IiwiYWxsIjoiMTYifQ==" m6f_title_font_line_height="eyJwaG9uZSI6IjEuMiIsImFsbCI6IjEuMiJ9" m6f_title_font_weight="eyJwaG9uZSI6IjcwMCJ9" time_ago_txt_pos="yes" time_ago_add_txt="prije" limit="6" time_ago="yes"]