Sladić: Od utorka novi val kišnih padavina

U Sarajevu jutros prvi minusi. Snijeg koji je padao tokom noći prouzrokovao je stvaranje leda na cestama. Da su ga spremno dočekali u preduzeću Rad, uvjerila se i naša ekipa. Prema najavama meteorologa, obilnije kišne padavine očekuju se u utorak.

Ekipe preduzeća Rad od ranih sati bile su na terenu sa 30 vozila kako bi očistile snijeg i spriječile nastajanje poledice.

-Ekipe su već bile na području Starog Grada. Te saobraćajnice, koje su na rubnim dijelovima same općine, može se reći da su prohodne uz korištenje adekvatne zimske opreme. Vozila koja su zadužena obavljat će zadatke na lokalitetu Nahoreva, a kasnije i na drugim lokacijama – kazao nam je Mirza Ramić, portparol KJKP “Rad”.

Poledica je, međutim, na 45 lokacija nastala zbog površinskog oticanje vode, usljed kvarova na vodovodnoj mreži. Svi putevi u BiH su prohodni, kažu iz BiHAMKA. U toku dana nije bilo vanrednih mjera i ograničenja na putevima. Pred kraj vikenda očekuju veću gužvu na graničnim prijelazima.

Meteorolog, Nedim Sladić, kaže da u narednom periodu neće biti obilnijih snježnih padavina i minusa, ali se u utorak očekuje novi val padavina, u vidu kiše.

TVSA

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU