Slavni bokser tvrdi: Halid Muslimović me prevario za pola miliona maraka

Anton Ante Josipović je legenda jugoslovenskog boksa. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u 1984. godine, a bio je i prvak Balkana u poluteškoj kategoriji i sve do sredine devedesetih profesionalno se bavio boksom.

Uglavnom, sve vijesti o njemu dosad bile su iz sfere sporta, zahvaljujući njegovim rezultatima, ali ovoga puta o Josipoviću se piše kao još jednoj žrtvi pjevača Halida Muslimovića.

Reporterska ekipa srela se s njim u jednom banjalučkom kafiću dok su boravili u tom gradu povodom suđenja između Sonje Bašić i Muslimovića zbog optužbi da ju je pretukao prošle godine. Ante je odlučio da za Kurir ispriča kako je zahvaljujući folkeru prije skoro 30 godina ostao bez pola miliona maraka.

slavni bokser tvrdi: halid muslimović me prevario za pola miliona maraka

Australka tvrdi da ju je opljačkao Halid Muslimović: Evo šta on kaže

“Neću da se miješam u ovaj slučaj između Sonje i Halida, ali vjerujem joj svaku riječ kada kaže da joj duguje pare jer sam i ja prošao kroz to devedesetih, kad je ovdje počeo rat. Halid je bio oženjen Melinom Čivljak, a ja njenom sestrom Irenom. On je meni bio menadžer, organizovao mi je bokserske mečeve, imao sam povjerenje u njega. Kad je otvorio izdavačku kuću „Haliks“, ubrzo je ovdje počeo rat, pa smo otišli u Beč, nismo ni mogli da se vratimo u Bosnu”, priča Josipović, prenosi radiosarajevo.

Na nagovor Muslimovića, Ante je tada uložio oko pola miliona maraka u opremu za proizvodnju kaseta i ploča za potrebe „Haliksa“, s tim da se posao obavlja u inostranstvu:

“Takav je dogovor. Angažovao sam se da kamionom prevezem tu opremu u Švajcarsku, pa nam to nisu dozvolili na carini i onda smo odlučili da posao radimo u Austriji. Ali Halid je naprasno, bez mog pristanka, odlučio da se oprema odveze u Prijedor. Naravno, čim je to stiglo u Bosnu te 1992, odmah je sve otišlo u vazduh, rat je bio u jeku.”

Prvi susret između Halida i Ante nakon ovog događaja desio se tek 2000. godine.

“Sreo sam ga u kafani u kojoj je pjevao i izlupao sam ga. To su novine objavile, pa je Halid tužio novinare, ali su oni pozvali mene da svjedočim. Ja odem i kažem: ‘Jesam, tukao sam ga. Novine su objavile istinu’, i Halid izgubi na sudu. Poslije toga mi prilazi i kaže: ‘Pa što si priznao, mogli smo da naplatimo pare od redakcije i da ih podijelimo?’. Eto, takav je to čovjek”, kaže Josipović.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU