Slike Kloppova ruganja kolegi pravi su hit: Ali ko je taj Mohamed Matijevich?

Liverpool se ipak izvukao te izborio finale Svjetskog klupskog prvenstva u Dohi. U polufinalu je meksički Monterrey držao 1:1 do 92. minute kada je Roberto Firmino zabio za pobjedu i sprečavanje moguće senzacije u produžecima.

Nakon utakmice na društvenim mrežama pravi je hit postala reakcija Jürgena Kloppa, koji je imitirao kolegu na klupi Monterreyja koji je pak u jednom trenutku tražio žuti karton za igrača engleskog kluba. Učinio je to Nijemac u svom stilu zbog kojeg ga mnogi obožavaju, prenosi Gol.

Ali tko je čovjek kojem se Klopp rugao? Zove se Antonio Mohamed i poznat je kao bivši igrač i trener brojnih argentinskih i meksičkih klubova. Taj Argentinac zanimljiv nam je zbog svojeg punog imena i prezimena, Ricardo Antonio Mohamed Matijevich.

Prezime Mohamed mu je s očeve strane, dok mu je hrvatsko prezime Matijevich s majčine strane. Podrijetlo mu je sirijsko-libanonsko i hrvatsko.

Zanimljivo, iako ima samo četiri nastupa za argentinsku reprezentaciju, 1991. je bio član momčadi koja je osvojila Copa Americu.

Prošle je godine, nakon što je vodio velik broj meksičkih i argentinskih prvoligaša, napokon stigao u Europu. Dovela ga je Celta Vigo na mjesto trenera u svibnju 2018. godine, ali mu je šest mjeseci kasnije uručila otkaz.

Nažalost, prati ga i jedna tragična priča. Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine stradao je u prometnoj nesreći u kojoj je izgubio sina. Njemu je prijetila amputacija obiju nogu, ali se izvukao.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU