“Slobodna” je povezala Lanu. S i Matiju Dedića: Pjesma je podrška svim ženama

Nova pjesma ”Slobodna” povezala je Lanu. S i jazz pijanistu, Matiju Dedića.

Pjesmu koju u potpunosti potpisuje kantautorka Lana Škrgatić iz temelja nam predstavlja neku drugu, do sada neviđenu Lanu.

Iako i dalje vjerna svom zvuku i autentičnosti svojih tekstova u pjesmama, ovo je na neki način ipak neka druga Lana, ona ogoljena, jednostavna i ona kakva je kad nije na sceni.

U pisanju ove pjesme u pitanju je bila lično proživljena tragedija koja je iz Lane izvukla njenu iskrenu emociju.

“Pjesma je nastala nakon saznanja da će moj život morati imati drugačije perspektive nego što sam zamislila. Pjesma koja me oslobađa i kroz koju tražim novi početak, a izlaze sam do sada uvijek nalazila u svojim pjesmama koje sam pisala iz srca i neke svoje unutrašnjosti. Kada poslušate pjesmu, sigurna sam da će se svako prepoznati u njoj iz nekog svog ugla. Pjesma ima tu težinu i smatram je svojevrsnom ženskom pričom i zato je objavljena uoči Dana žena”, rekla je Lana.

“I sam spot je ogoljen, sama sam u spotu. Pjesma je podrška svim ženama kojima je potrebno pronaći nove perspektive, nakon određene boli, tuge ili gubitka, puna nježnosti i nade. Za video spot, uz snimljene kadrove, koriste se i alati za generisanje videa i slika, pomoću vještačke inteligencije, kako bi se kreirao maštoviti svijet koji nas uvodi u snove, te dočarala energija novih perspektiva”.

(Express / CDM)

The post “Slobodna” je povezala Lanu. S i Matiju Dedića: Pjesma je podrška svim ženama appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU