Slovenija: Novi slučaj teškog obiteljskog nasilja, ubio majku, teško ranio oca

Sloveniju je šokirao novi slučaj obiteljskog nasilja u kojemu je u nedjelju 36-godišnji ovisnik nožem na spavanju ubio 56-godišnju majku i  ranio 60-godišnjeg oca.

Zločin se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima u naselju Zalog na području Celja.

Kako je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kazao  Milan Vogrinec, načelnik  odjela kriminalističke policije u Celju, po do sada prikupljenim informacijama, 36-ogodišnjak, koji inače nije živio s roditeljima, prespavao je u roditeljskoj kući noć prije ubojstva.

U jutarnjim je satima nožem usmrtio majku i teško ranio oca, koji je prevezen u bolnicu i trenutno je u stabilnom stanju.

Počinitelj je nakon napada na roditelje pobjegao iz kuće, ali ga je policija otkrila u blizini i nije pružao otpor prilikom uhićenja.
Policija je objavila da je sin policiji bio poznat i prijavljivan zbog zloporabe droga i nasilja, no da ranije nije prijavljivan zbog obiteljskog nasilja. Motiv za njegov čin još nije poznat i policija nastavlja s istragom.

Počinitelj zločina liječio se od ovisnosti o drogama u zemlji i inozemstvu, a neki mediji navode kako se malo prije zločina bio vratio iz jedne komune.

Pandemija koronavirusa i dugotrajna izolacija u obiteljima uzrokovala je porast slučajeva nasilja, a slovenska policija je objavila da je kaznenih djela koji se kvalificiraju kao obiteljsko nasilje  u 2020. godini bilo za deset posto više nego prethodne godine.

Između ostalog bilo je i znatno više teških slučajeva obiteljskog nasilja, kao što su ubojstva i samoubojstva u obitelji, prenosi Hina.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU