Slovenija u samo par dana uhapsila 30 ljudi, sve je povezano s migrantima

Tridesetak legalnih migranata i osoba koji su im omogućili nezakonit prijelaz granice, većinom stranaca, privedeno je u nekoliko izdvojenih slučajeva potkraj prošlog tjedna, izvijestila je danas slovenska policija.

Kod Fernetiča, nekadašnjeg graničnog prijelaza s Italijom, u petak je zaustavljen vozač teretnog vozila turskih registarskih oznaka u kojemu je pronađeno 6 ilegalnih migranata, među kojima i jedan maloljetnik, objavila je policija. Punoljetni migranti zatražili su u Sloveniji međunarodnu zaštitu pa su prebačeni u Ljubljanu u azilni centar, dok je vozaču do daljnjega određen pritvor, objavila je policija.

Kako prenose mediji, policija je potvrdila i slučaj koji se dogodio nešto prije toga, kad je na drugom kraju zemlje, u općini Rogatec, nakon prelaska granice zaustavljeno osobno vozilo 43-godišnjeg Ukrajinca koji je prevozio šest Iračana.

Svi su privedeni na policiju, a vozač je kazneno prijavljen zbog sumnje na kazneno djelo zabranjenog prelaska granice i državnog teritorija, priopćila je u ponedjeljak policijska uprava Celje. 

U nedjelju navečer je u središnjem dijelu zemlje, na lokacijama Kočevja, Štalcera i Prigorice, u tri odvojena slučaja također utvrđeno više slučajeva ilegalnog prebacivanja migranata preko Slovenije. Vozači, po jedan državljanin Ukrajine i nositelj palestinske putovnice te dva Slovenca, prevozili su 20 stranaca iz trećih država, odnosno ilegalnih migranata, većinom iz Indije i Pakistana.

Vozači su pritvoreni zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, dok policijski postupak s migrantima još nije završen.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU