15 C
Sarajevo
Subota, 18 rujna, 2021

Služba za komunalne poslove izdala saopštenje za javnost u vezi nimalo dobrog stanja u Tuzli!

Kako smo izvještavali tokom čitavog dana danas je Tuzlu pogodila velika poplava. Zbog neprekidnih padavina gradska Služba civilne zaštite upozorava građane Tuzle i poslovne subjekte da poduzmu neophodne mjere u cilju samozaštite od mogućih posljedica koje mogu nastati izlivanjem vodotoka iz svojih korita. Čitavo upozporenje svim građanima Tuzle možete pročitati OVDJE.

Naš portal tokom čitavog dana izvještavao je slikama i video uredcima o stanju u Tuzli, a gradsko područje ne izgleda potpuno oštećeno, i za nadati se da će padavine uskoro da prestanu i da će stanje da se normalizuje. Foto i video kolekciju možete pogledati OVDJE.

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica upravo je izdala saopštenje za javnost koje prenosimo u potpunosti:

“Saopštenje za javnost Od večernjih sati 31.05. i tokom cijelog dana 01.6.2019. godine, došlo je do porasta vodostaja svih vodotoka na području grada Tuzle. Na mostu preko rijeke Jale na transverzalnoj saobraćajnici u ulici ZAVNOBiH-a, odnosno mostu između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave, nivo vode je bio za oko 50 cm iznad kote donje ivice betonske konstrukcije mosta.

U toku dostizanja navedenog vršnog nivoa Jala je nosila veliku količinu krutog otpada, višemetarskih debala i drugog materijala. Nakon djelimičnog opadanja vodostaja primijećeno je oštećenje na uzvodnom glavnom betonskom nosaču mosta, na način da su vidljive dvije kose pukotine, kao i oštećenja završne obrade nosača. Imajući u vidu da trenutno nije moguće utvrditi o kojem stepenu oštećenja mosta se radi, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica je, u saradnji sa MUP-om TK, izvršila obustavu kolskog i pješačkog saobraćaja preko ovog mosta. Shodno trenutnim vremenskim uslovima i prognozi vremena za narednih nekoliko dana, saobraćaj preko ovog mosta će biti zatvoren minimalno sedam dana, odnosno do sticanja uslova za pregled i utvrđivanje stanja konstrukcije mosta. Nakon pregleda i utvrđivanja stepena oštećenja, donijeće se odluka o narednim aktivnostima o čemu će javnost biti blagovremeno informisana. Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica .”

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima