-11.2 C
Sarajevo
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
Još

  SolidArt Festival Bugojno – solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost

  Mladi iz Dječijeg pozorišta Eko Art, Udruženja Leptir, Mostarskog teatra mladih i DIS teatra Banjaluka su primjenom teatarskih tehnika istraživali položaj i status marginalizovanih grupa i kreirali sadržaje kojima žele o njima progovoriti i pobuditi solidarnost.

  SolidArt Festival u Bugojnu, petak 02.08. i subota 03.08.2019.
  Mjesto održavanja svih sadržaja, Mala sala KSC-a Bugojno
  Ulaz slobodan

  - Oglašavanje -

  Projekat „SolidArt – solidarnost i razumijevanje kroz umjetnost“ kojeg implementira Dječije pozorište Eko Art u partnerstvu sa Udruženjem Leptir Bugojno, mlade ljude iz tri zajednice potiče na zajedničko kreativno stvaralaštvo, sa posebnim osvrtom na prava i položaj ranjivih grupa. SolidArt se sastoji iz dva dijela: dok se u prvom dijelu među mladima iz različitih sredina razvija solidarnost i razumijevanje, posebno potreba i prava ranjivih grupa, drugi dio projekta je posvećen zagovaranju prava i osvještavanju javnosti o marginalizovanim grupama, putem javnog prikazivanja kroz tri SolidArt festivala u Banjaluci, Bugojnu i Mostaru.

  Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, Tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentne koordinatorice UN-a i u saradnji sa Predsjedništvom BiH je razvio projekat pod nazivom „Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini “ kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

  Ove aktivnosti podržane su u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNESCO, UNDP i UNICEF u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

  #DijalogZaBuducnost

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO