Iako se ponekad to čini nezamislivo, spavanje bez ijednog odjevnog predmeta donosi mnoge prednosti. No, kada pročitate tekst, spavanje bez odjeće bi mogla postati svakodnevnica. 

Kako tvrdi Index, kada spavate potpuno goli, vaše tijelo znatno bolje reguliše toplotu, a donosi i mnoge druge dobrobiti koje bi vam mogle poboljšati život. Mnoga istraživanja potvrdila su ovu činjenicu, a ovo su glavne prednosti spavanja u “carevom novom ruhu”. 

Regulacija krvnog pritiska

Ako ste u vezi ili braku, osim očite prednosti, spavanje bez odjeće i dodirivanje s partnerom pripomoći će regulaciji krvnog pritiska zbog oksitocina koji se stvara kada se velikom površinom tijela dodirujete s drugom osobom.

Ljepša koža

Kada spavate goli, vaša koža puno bolje diše, što je održava zdravijom i ljepšom. 

Bolji i čvršći san

Vaše tijelo postići će idealnu temperaturu, nižu od one koju ima kada nosite pidžamu, što će san učiniti kvalitetnijim i čvršćim.

Manji rizik od težih bolesti

Ljudi koji dnevno uhvate manje od 7 sati sna, boluju od raznih problema koji one koji spavaju duže ne pogađaju ni približno često. A istraživanja su pokazala da spavanje bez odjeće može umanjiti rizik od srčanog udara i dijabetesa jer garantuje čvršći san i pomaže kod nesanice. 

Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o